Tapas

De verschillende tapastafels die wij u voorstellen zijn een combinatie van lekkere hapjes uit de verschillende streken van Spanje in buffetvorm.

De verschillende tapastafels die wij u voorstellen zijn een combinatie van lekkere hapjes uit de verschillende streken van Spanje in buffetvorm, gepresenteerd in originele cazuelas (bruine potten van aardewerk) en te serveren op kleine bordjes, opdat uw gasten zich meermaals zouden bedienen en terwijl werkelijk zouden proeven.

Oorsprong van de Tapas ...

Tapas is afgeleid van het werkwoord TapaR (bedekken). Oorspronkelijk werd een plak ham of kaas op het glas sherry of zoete witte wijn gelegd om insecten eruit te houden. Een goeie Tapasbar kan gemakkelijk 100 en méér soorten bevatten.

Heerlijke (voor)gerechtjes uit Spanje ...

Sinds mensenheugenis is het in Spanje een traditie om Tapas, de heerlijke gerechtjes en hapjes, met veel smaak te verorberen, terwijl wij lijdzaam knabbelen aan chips, nootjes of kleffe toastjes. Buiten Spanje zijn er echter velen even gek geworden op Tapas als de Spanjaarden zelf. Tapas voegt iets geheel nieuw toe aan de aperitiefhapjes. Zij creëren een totaal nieuwe stijl van eten en gastvrijheid.

Hoe presenteer ik best mijn tapasbuffet?

De tapastafels worden geserveerd in de typische Spaanse aarden potjes (cazuelas).

Indien u alles in buffetvorm wenst te presenteren, plaats dan eerst de vissoorten, dan groentjes en tenslotte vlees en kaas.
De grotere cazuelas kan u meer achteraan de tafel plaatsen en de kleintjes vooraan dicht bij u.
Voorzie elke cazuela van een vork of lepel.

Werk met kleine bordjes, zo wordt er nog langer genoten en meer geproefd van de vele soortjes.

Laat uw gasten genieten, maar geniet vooral ook zelf mee!

Wat met mijn vegetarisch gasten?

Indien u dit vermeld bij uw bestelling, zorgen wij ervoor dat uw buffet persoonlijk aangepast wordt.
Wij voegen naargelang het aantal vegetariërs, groentjes toe aan uw buffet. Zo kan iedereen aanschuiven aan eenzelfde buffet.

Vanaf 4 personen kan u ook opteren voor ons vegetarisch tapasbuffet.